Logo
Verslag en foto's Dordrecht, Apeldoorn en Kampen

Verslag en foto's Dordrecht, Apeldoorn en Kampen

Vrijdagavond 12 oktober werd de jongerenavond in Dordrecht gehouden, zaterdagavond 13 oktober in Apeldoorn en vrijdagavond 19 oktober in Kampen. De jongerenavonden werden naar tevredenheid bezocht, op deze jongerenavonden waren gemiddeld ongeveer 100 jongeren aanwezig. Op 5 oktober jl. werd de jongerenavond in Doorn gehouden, zie het verslag op de nieuwspagina van deze website.

 

Dordrecht
Bekijk hier de foto's van de jongerenavond in Dordrecht. Marian (niet haar echt naam, die mogen we i.v.m. veiligheidsrisico's niet weergeven) gaf namens OpenDoors een indrukwekkende presentatie over haar bezoeken aan diverse landen waar sprake is van christenvervolging. Marian: "Ik vind het fantastisch om deze jongerenavond mee te maken. Vooral het indrukwekkende programma van voor de pauze met o.a. een InMemoriam en verschillende recente ingrijpende verhalen uit de vervolgde kerk maakten diepe indruk, ook al ben ik al zo lang bij dit werk betrokken. Ik merkte dat iedereen in de zaal onder de indruk was, en deze jongerenavond niet snel zal vergeten. Ik hoop van harte dat het werk van de Jongerenwerkgroep Christenvervolging gezegend mag worden, en dat de aandacht en het gebed voor de vervolgde kerk mag toenemen!"

 

Namens de SGP-jongeren was Wouter van den Berg aanwezig en Marieke de Vries namens het LCJ. Ook was ds. K. Hoefnagel uit Meerkerk aanwezig. Het programma 'de kerk in vuur en vlam' werd gepresenteerd door Harm Jan Polinder en Douwe de Haan.

 

 

Apeldoorn
Bekijk hier de foto's van de jongerenavond in Apeldoorn. Richard Groeneboom gaf namens SDOK een indrukwekkende presentatie over zijn reis door Nigeria. Hij liet verschillende gesprekken horen die hij had met slachtoffers van christenvervolging in Nigeria. Waaronder een gesprek met de predikant van de in januari overvallen kerk te Gombe. Elf gemeenteleden overleden tijdens deze aanval, waaronder zijn eigen vrouw. Richard: "Ik vond het erg fijn dat in in Apeldoorn het verhaal van de vervolgde kerk kon doorgeven. Bijzonder dat zoveel jongeren gedurende vijf jongerenavonden aanwezig zijn. Het programma 'de kerk in vuur en vlam' wat voor de pauze gepresenteerd werd was zeer indrukwekkend. Ook de andere bijdragen waren verrijkend. Het is een Bijbelse opdracht om aandacht en gebed te hebben voor de vervolgde kerk." Richard is ook nog aanwezig tijdens de jongerenavond in Gouda (26 oktober). "Ik zie er naar uit om dan weer het bijzondere verhaal van de verdrukte kerk in Nigeria met jongeren en kijkers thuis (via de RO) te delen!"

 

Namens de SGP-jongeren was Anneke Schaap aanwezig, Willem Kok namens LCJ en Gerbrand de Jong namens HHJO. Ook was ds. W. Visscher uit Amersfoort aanwezig. Het programma 'de kerk in vuur en vlam' werd gepresenteerd door Nineke Pap en Berna de Ruiter.

 

Kampen
Bekijk hier de foto's van de jongerenavond in Kampen. Bert (niet zijn echte naam, die mogen we i.v.m. veiligheidsrisico's niet geven) gaf namens OpenDoors een indrukwekkende presentatie over zijn ontmoetingen met vervolgde medechristenen wereldwijd. Bert: "Bijzonder dat jullie als jongeren het initiatief nemen om binnen de reformatorische kerken aandacht en gebed te vragen voor vervolgde medechristenen. God wil wonderen doen, juist in gebieden waar vervolging is! Het programma wat jullie gepresenteerd hebben heeft mij (ondanks dat ik al jaren werk in de vervolgde kerk) geraakt. Aan de ene kant de zeer zware vervolging, maar vooral de kracht die de vervolgde kerk van God krijgt komt op een bijzondere manier naar voren!"

 

Namens de SGP-jongeren was Wilco Kodde aanwezig, en Jan Hofstede namens HJW. Ook was ds. R. Van Kooten uit Apeldoorn aanwezig. Het programma 'de kerk in vuur en vlam' werd gepresenteerd door Nineke Pap en Cornelien van den Brand.

 

 

Wil je ook een jongerenavond over christenvervolging meemaken? Dat kan nog op 26 oktober in Gouda. Zie kopje 'Jongerenavonden' op onze website. Wilt u ons werk steunen? Ga dan naar jwchristenvervolging.nl/doneer!

Snel naar