Logo
Programma 'de kerk in vuur en vlam'

Programma 'de kerk in vuur en vlam'

Tijdens de jongerenavonden over christenvervolging zal de Jongerenwerkgroep Christenvervolging (JWC) het programme 'de kerk in vuur en vlam' presenteren. Dit programma is geheel samengesteld door de JWC. Tijdens dit programma zullen we een beeld schetsen van de vervolgde kerk wereldwijd. We geven informatie over de landen die die hoog op de ranglijst christenvervolging staan. Ook zullen we veel persoonlijke verhalen delen van christenen die te maken hebben met onderdrukking, arrestatie, isolatie, marteling en moord.

 

Zo zullen we vertellen over Amuche (22 jaar). Zij verloor onlangs haar vader Silas (54 jaar) en haar broertje Gideon (10 jaar) bij een aanval op een kerkgebouw in Gombe (Nigeria). Ondanks de pijn en het verdriet wil ze de extrmisten die dit deden vergeven. "Het enige wat mij overeind heeft gehouden is de wetenschap dat mijn vader en broertje nu op de beste plek zijn die er is."

 

Abdulahi (8 jaar) uit Somalie zag zijn broers Hussein (12 jaar) en Abdi (11 jaar) voor zijn ogen onthoofd worden, omdat hun vader (voorganger) was gevlucht. In Kenia werd een maand geleden een kerk overvallen, waarbij 17 mensen ter plekke werden gedood, en 67 gewonden vielen. In Jemen werd afgelopen augustus een christen gekruisigd omdat hij zich als moslim tot het christendom bekeerd had.

 

Al deze mensen hebben of hadden een eige'n verhaal, angst en pijn. Deze verhalen staan niet op zichzelf, maar staan symbool voor zoveel anderen. Tijdens het programma 'de kerk in vuur en vlam' brengen we het in beeld en laten we hun verhalen zien. Harm Jan Polinder (voorzitter JWC): 'Het beloofd een indrukwekkend programma te worden, soms best heftig, maar het is wel realiteit. De kerk heeft het wereldwijd zeer moeilijk. Elke vijf minuten wordt een christen gedood om zijn/haar geloof. Die realiteit willen we laten zien, in beeld brengen. Maar ook de keerzijde, want het bloed der martelaren is ook vandaag de dag letterlijk op zoveel plaatsen het zaad der kerk..."

 

Snel naar