Logo
Persbericht Jongerenavonden

Persbericht Jongerenavonden

Regionale jongerenavonden over christenvervolging

Nunspeet - In oktober worden vijf regionale jongerenavonden georganiseerd rondom het onderwerp christenvervolging. Het thema van de jongerenavonden is 'de kerk in vuur en vlam'. De jongerenavonden worden georganiseerd in Doorn (5 oktober), Dordrecht (12 oktober), Apeldoorn (13 oktober), Kampen (19 oktober) en Gouda (26 oktober).

De vervolgde kerk staat wereldwijd in vuur en vlam. Aan de ene kant is er de satan die probeert om de kerk tot de grond toe af te branden, vernietiging van de kerk is zijn ultieme doel. Aan de andere kant staat de kerk in vuur en vlam omdat voor vervolgde christenen een lauw geloof geen optie is. Het vuur van de Heilige Geest is namelijk sterker en gaat rond in de vervolgde kerk én daarbuiten. In landen waar vervolging is groeit de kerk snel. Wat een getuigenis!

Onlangs is de Jongerenwerkgroep Christenvervolging opgericht, een interkerkelijke Jongerenwerkgroep die aandacht vraagt voor de vervolgde kerk onder reformatorische jongeren. Tijdens vijf jongerenavonden laten we het verhaal zien van de vervolgde kerk. Met behulp van beeldmateriaal en muziek geven we een impressie van de vervolgde kerk wereldwijd. Verschillende jeugdbonden werken mee aan deze Jongerenavonden. De Ermee Media Groep en de SGP-jongeren hebben zich eveneens achter het initiatief van de Jongerenwerkgroep geschaard.

Sta jij al in vuur en vlam voor de vervolgde kerk? We ontmoeten je graag op de jongerenavonden! Reserveer de avond in jouw regio alvast in je agenda. Tijdens elke Jongerenavond zal het programma ‘de kerk in vuur en vlam’ gepresenteerd worden, met veel persoonlijke verhalen, beeldmateriaal en muziek. Ook zullen we elke avond een predikant verwelkomen evenals verschillende sprekers vanuit de meewerkende organisaties. Kijk voor het exacte programma per avond op de website www.jwchristenvervolging.nl.

 

Meer informatie? Neem contact op met Harm Jan Polinder (voorzitter Jongerenwerkgroep Christenvervolging) via harmjan@polinder.eu of 0623915567.

Snel naar