Logo
Kerksluiting in Indonesie

Kerksluiting in Indonesie

JAKARTA – Christenen hebben zondag voor het presidentiele paleis in de Indonesische hoofdstad Jakarta een bijeenkomst gehouden. Ze protesteerden tegen sluiting van hun kerk in West-Java. De dienst stond verder in het teken van het 67e jaar van onafhankelijkheid van het land.

De protesterende christenen waren leden van de indonesische christelijke kerk (GKI) Yasmin in Bogor en de kerk HKBP Filadelfia Tambun in Bekasi, beide op West-Java.

De kerk in Yasmin is al drie jaar verzegeld door de autoriteiten en mag niet meer als zodanig worden gebruikt, zo meldde The Indonesia Today onlangs. De rechter heeft in 2010 uitgesproken dat de kerk het recht heeft om diensten te houden in het kerkgebouw. Als gevolg van administratieproblemen bij de lokale overheid zijn de noodzakelijke vergunningen nog steeds niet afgegeven. Ook de kerk in Bekasi zou afgegrendeld zijn.

Vorige maand werd om dezelfde reden door een andere kerk ook een openluchtmis gehouden voor het paleis van president Susilo Bambang Yudhoyono.
 
 
Lees meer via deze link of ga naar www.rd.nl/vervolgdekerk.

 

 

Snel naar